Država prodaje Komercijalnu banku?

Izvor: Mondo, 13.Nov.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država prodaje Komercijalnu banku?

Premijerka Srbije Ana Brnbić je danas izjavila da je za državu najbolje da se Komercijalna banka privatizuje, ali da, ako bude oglašena prodaja, Vlada neće pristati na bilo kakvu ponudu.

Foto: screenshot

"U ovom trenutku mislim da je u najboljem interesu države da krenemo u privatizaciju Komercijalne banke, ali o tome Vlada Srbije još nije donela odluku. Čak i ako krenemo u taj postupak, nećemo pristati na bilo koga, tražićemo strateškog partnera i, ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se javi neka jaka banka, postoji mogućnost da i Vlada Srbije proda svoj udeo, ali ne mora da znači da će do toga doći", kazala je Brnabić novinarima.

Istakla je da će Vlada biti obazriva u privatizaciji te banke i tražiće procenu da li je to dugoročno u najboljem interesu Srbije i njenih građana.

Vlada Srbije, kako je dodala, o eventualnoj prodaji Komercijalnke banke, u kojoj država ima udeo od 41,74 odsto, razgovara sa njenim suvlasnicima, Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Međunarodnom finansijskom korporacijom (IFC).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.