Najave o povećanju penzija i plata manipulacija

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najave o povećanju penzija i plata manipulacija

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" ocenio je danas da je najava premijera Srbije Aleksandra Vučića o povećanju penzija i plata u javnom sektoru pokušaj manipulacije javnim mnjenjem i priprema izbore

Kako se u saopštenju navodi, penzije i plate bile su smanjene za 20 do 25 odsto, dok se iz izjava premijera zaključuje se da će biti povećane minimalno, između jedan i dva odsto.

Taj pokret podsetio je da je Ustavnom sudu podneo inicijativu za ocenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << ustavnosti odluke o smanjenju penzija i pozvao sudije da vrate penzionerima njihovu imovinu, kao što su to učinili ustavni sudovi Grčke i Italije.

"Penzije nisu socijalno davanje, nego stečena imovina i ne smeju se oduzimati diktatorskim dekretima", naveo je Pokret i pozvao premijera da vrati penzionerima imovinu i da ukine subvencije javnim preduzećima i partokratiju.

Pokret je ocenio da je smanjenjem plata i penzija došlo do pada domaće potrošnje, što je dovelo do manje proizvodnje i manjih poreskih prihoda od očekivanih, uključujući i prihod od PDV koji je u junu 2015. manji 3,5 milijardi dinara nego u istom periodu prošle godine.

Smanjenjem penzija postignuta je ušteda od oko 210 miliona evra, a od smanjenja plata u javnom sektoru još 290 miliona dinara, dok se milijardu evra godišnje troši na subvencije kojima se kupuju radna mesta na kojima se isplaćuje minimalac, navodi se u saoštenju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

"Najave o povećanju penzija i plata manipulacija"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2015

Pokret "Dosta je bilo - Saša Radulović" ocenio je danas da je najava premijera Srbije Aleksandra Vučića o povećanju penzija i plata u javnom sektoru pokušaj manipulacije javnim mnjenjem i priprema izbore...Kako se u saopštenju navodi, penzije i plate bile su smanjene za 20 do 25 odsto, dok se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.