DS: Vučić samo zamajava i deli građane

Izvor: Akter, 29.Jul.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vučić samo zamajava i deli građane

Demokratska stranka saopštila je danas da najava premijera Srbije Aleksandra Vučića o povećanju plata i penzija govori o njegovoj brizi za rejting njegove Srpske napredne stranke, dok istovremeno "zamajava javnost i produbljuje socijalne razlike i nejednakost među građanima Srbije"

"Naglašavamo da je, ukoliko ga bude, reč o delimičnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << vraćanju plata i penzija na nivo niži od ranijeg, te da nema reči o povećanju plata i penzija", navodi se u saopštenju DS i dodaje da je upravo Vučić, kao predsednik Vlade, odlučio da zaposlenima u javnom sektoru i penzionerima oduzme 10 odsto od plate.

Premijer Srbije izjavio je danas da su se stekli uslovi da se u avgustu za 360.000 ljudi u prosveti, zdravstvu, vojsci, polliciji i socijalnim radnicima značajno povećaju plate, kao i da će se povećati penzije.

Demokratska stranka se raduje zbog toga što je premijer, kako navodi, "poslušao naše zahteve da ne može uzimati primanja penzionerima, prosvetnim i zdravstvenim radnicima, vojsci i policiji i socijalnim radnicima, ali ne podžrava to što delimičnim vraćanjem plata pravi nejednakost među građanima kršeći njihova zagarantovana prava".

"Iako u Skupštini Srbije vladajuća koalicija sa Vučićem na čelu donosi zakon koji će omogućiti otpuštanje zaposlenih upravo u oblastima u kojima najavljuje vraćanje plata, istoj toj koaliciji nijednog trenutka ne pada na pamet da otpusti 50.000 stranačkih kadrova koje su zaposlili u javnim preduzećima i ostalim dravnim institucijama", dodaju demokrate.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Vučić samo zamajava i deli građane

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Demokratska stranka saopštila je da najava premijera Vučića o povećanju plata i penzija govori o njegovoj brizi za rejting njegove Srpske napredne stranke...Kako navode, on istovremeno "zamajava javnost i produbljuje socijalne razlike i nejednakost među građanima Srbije"..."Naglašavamo da je,...

Nastavak na B92...

DS: Vučić samo zamajava i deli građane

Izvor: Blic, 29.Jul.2015

Današnja najava premijera Aleksandra Vučića da će u avgustu započeti sprovođenje plana o povećanju plata i penzija samo govori o potrebi lidera Srpske napredne stranke da se jedino brine za rejting stranke, dok, istovremeno, svojim odlukama zamajava javnost i produbljuje socijalne razlike i nejednakost...

Nastavak na Blic...

Pokret socijalista: Izjave DS pokazatelj beznađa te stranke

Izvor: RTS, 29.Jul.2015

Pokret socijalista saopštio je da su poslednje izjave Demokratske stranke u vezi sa povećanjem plata i penzija pokazatelj "beznađa" u kojem se nalazi ta stranka, i poručila da će svi ponovo izaći pred građane "želela to DS ili ne". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.