Na periferiji Beograda i Novog Sada petina radi na crno

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2016, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na periferiji Beograda i Novog Sada petina radi "na crno"

BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je u "blic" kontrolama koje je inspekcija rada 9. februara sprovela kod poslodavaca na periferiji Beograda i Novog Sada otkriveno je da od ukupno 544 zatečena radnika, njih 106, skoro 20 odsto, nije imalo ugovor o radu i nije bilo prijavljeno na obavezno socijalno osiguranje.

Nadzori su izvršeni kod 235 poslodavaca, sa prevashodnim ciljem da se utvrdi radno - pravni status angažovanih >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << radnika.

Inspektori su u kontrolama otkrili i jednu neregistrovanu staklorezačku radnju u Kotežu, u beogradskoj opštini Palilula.

Zbog utvrđenih prekršaja u oblasti radnih odnosa inspektori su podneli 15 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, i tri zahteva zbog prekršaja u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Takođe, zbog utvrđenih prekršaja za koje je predviđena novčana kazna u fiksnom iznosu, inspektori su izdali 19 prekršajnih naloga.

Zbog nepravilnosti u oblasti radnih odnosa inspekcija je donela 47 rešenja kojima je, pored ostalog, poslodavcima naloženo da sa neprijavljenim radnicima zasnuju radni odnos, i 15 rešenja sa nalozima za otklanjanje utvrđenih nedostataka u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.