NOVINA ZA OSNOVCE: Od 1. septembra uvodi se NOVI PREDMET, evo šta će učiti prvaci

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 16:10

NOVINA ZA OSNOVCE: Od 1. septembra uvodi se NOVI PREDMET, evo šta će učiti prvaci

Prvacima neće biti povećan fond časova, jer se izbacuje projektna nastava.

Učenici prvog razreda od naredne školske godine, od 1. septembra, dobijaju novi predmet "Digitalni svet", saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Ministar prosvete Mladen Šarčević ranije je najavio da se informatika spušta u niže razrede osnovne škole i da će biti obavezan predmet od prvog razreda.

Ideja je da deca od malih nogu uvide da su digitalni uređaji svuda oko njih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - kod kuće, u školi, domu zdravlja, prodavnici, na parkingu, ulici...

Učenik ne treba da zna definiciju digitalnih uređaja, već podele sa vršnjacima životne situacije koje su ih uverile u korisnost digitalnih uređa - opiše kako roditelji plaćaju račune od kuće, bez čekanja u redu, kako pronalaze informacije koje su im potrebne - radno vreme prodavnice, vremensku prognozu, čitaju novine, koriste navigaciju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.