Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 22:55

"Digitalni svet" - novi predmet za prvake

Učenici prvog razreda od naredne školske godine, od 1. septembra, dobijaju novi predmet "digitalni svet", saopšteno je iz Ministarstva prosvete.

Ministar prosvete Mladen Šarčević ranije je najavio da se informatika spušta u niže razrede osnovne škole i da će biti obavezan predmet od prvog razreda. Prvacima neće biti povećan fond časova, jer se izbacuje projektna nastava.

Ideja je, kako je rečeno, da deca od malih nogu uvide da su digitalni uređaji svuda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << oko njih - kod kuće, u školi, domu zdravlja, prodavnici, na parkingu, ulici.

Učenici ne treba da znaju definiciju digitalnih uređaja, već da podele sa vršnjacima životne situacije koje su ih uverile u korisnost digitalnih uređaja - opiše kako roditelji plaćaju račune od kuće, bez čekanja u redu, kako pronalaze informacije koje su im potrebne - radno vreme prodavnice, vremensku prognozu, čitaju novine, koriste navigaciju...

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.