NIS pomaže lokalnim samoupravama

Izvor: RTS, 20.Nov.2018, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS pomaže lokalnim samoupravama

U svetu je praksa da velike kompanije pokažu socijalnu odgovornost ulažući u lokalne sredine u kojima rade. U protekloj deceniji NIS je donirao milijardu dinara u više od 900 lokalnih projekta u Srbiji. Akciju "Zajednici zajedno" nastavljaju novim ulaganjima.
Negde je obnovljna baletaka škola, negde dom kulture, vrtić, sportska hala ili park. U nekim lokalnim samoupravama tim donacijma realizovno je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više desetina projekata investiranjem u ekologiju, obrazovne, kulturne, zdravstvene i socijalne ustanove.

"Ono što ističem je eko-poligon u koji je u saradnji sa NIS-om – "Zajednica zajednici" dobila naša OŠ 'Prvi novembar' u Čačku", kaže gradonačelnik Čačka Milun Todorović.
Ističe da je ta škola za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa invaliditetom, tako da je poligon puno pomogao najmlađim sugrađanima sa posebnim potrebama.
"Otvoren je jedan obrazovni profil, tehničar za preradu nafte i gasa kao zanimanje koje ima budućnost, tako da će deca koja završe školu naći svoje zaposlenje i u Naftnoj idustriji Srbije", rekao je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.
Za gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića tipičan primer pomoći je Dečja klinika u Tiršovoj.
"Ja sam bio direktor i u tom trenutku je to puno značilo za Beograd, ali i za svako dete u Srbiji jer postoji mogućnost da dođe u Tiršovu potraži pomoć", istakao je Radojičić. 
NIS je do sada realizovao projekte u dvanaest lokalnih samouprava. Ove godine doniraju još 26 lokalnih poslova.
"Uspešno poslovanje jedne kompanije dobija svoju pravu vrednost u onome što je uloženo u budućnost i zajednicu u kojoj radimo i živimo", kaže Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.
Konkurse za donacije raspisuju svake godine a koji će se projekti finansirati na lokalu – odlučuju građani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.