Decenija sprovođenja programa Zajednici zajedno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Decenija sprovođenja programa "Zajednici zajedno"

Kompanija NIS obeležila je večeras deceniju sprovođenja programa "Zajednici zajedno", tokom koje je realizovano više od 900 društveno-odgovornih projekata u 12 srpskih opština i gradova i u koje je uloženo više od milijardu dinara.

Kroz program "Zajednici zajedno" NIS je podržao rekonstrukciju vrtića, parkova, igrališta i škola, opremanje laboratorija i učionica, kao i realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja i nauke, kulture, ekologije, sporta, javnog zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i socijalne zaštite.

Svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu prisustvovao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je ocenio da Grad Beograd sa kompanijom NIS ima izvanrednu saradnju i istakao da je ta kompanija tokom proteklih 10 godina u Beogradu sprovela više od 160 projekata vrednih 340 miliona dinara.

Gradonačelnik je najavio da ove godine NIS u Beogradu sprovodi tri značajna projekta vredna 20 miliona dinara.

Prvi je, navodi Radojičić, vezan za pitanje ekologije i tiče se nabavke dva električna autobusa za prevoz građana i turista u pešačkoj zoni u centru Beograda.

S obzirom da Beograd vodi socijalno-odgovornu politiku, ističe Radojičić, drugi projekat se tiče otvaranja kol centar za ljude koji imaju socijalne potrebe kako bi te potrebe mogli da ostvare na brži način.

Treći projekat, ukazao je gradonačelnik, jeste nabavka novog aparata za biohemijsku analizu u jednoj prigradskoj opštini, kako bi građani lakše dolazili do analiza.

"Sve što NIS radi za Beograd, radi i za Srbiju. Kao primer toga navešću pomoć koju je NIS ostvario prema Dečijoj klinici u Tiršovoj kada sam bio direktor, to je puno značilo za Beograd, ali i za svako dete u Srbiji kojem je bila neophodna pomoć u toj bolnici", ukazao je Radojičić.

On je istakao da je NIS-ov projekat "Zajednici zajedno" zapravo projekat "od prijatelja prijateljima".

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev izjavio je da uspešno poslovanje jedne kompanije dobija pravu vrednost na osnovu onoga što je uložilo u budućnost i zajednicu u kojoj radi i živi.

Tjurdenjev je istakao da kroz projekat "Zajednici zajedno" NIS već deset godina doprinosi razvoju opština i gradova u Srbiji, navodeći da je bilo skoro 1000 projekata vrednih više od milijardu dinara.

"Pred nama su novi izazovi, ali siguran sam i novi uspesi. Ulaganje u zajednicu je naše strateško opredeljenje. Svaki njen korak napred je i korak za naše ciljeve, jer u zajednici smo zajedno", rekao je Tjudenjev.

Kompanija NIS u 2018. nastavlja da ulaže u projekte čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života gradajna lokalnih zajednica, podrškom 26 projekata za čiju realizaciju je izdvojeno 114,5 miliona dinara.

Svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, Mladen Šarčević, Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić, predstavnici 12 partnerskih gradova i opština, kao i gosti i nosioci projekata koji su realizovani u prethodnoj deceniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obeleženo 10 godina rada NIS-a

Izvor: Danas, 20.Nov.2018, 00:53

U Beogradskom dramskom pozorištu večeras je svečano obeležena decenija NIS-ovog programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ i višegodišnjeg uspešnog partnerstva kompanije sa 12 lokalnih zajednica širom Srbije. Članak Obeleženo 10 godina rada NIS-a se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.