NIS istražuje nalazišta nafte u Rumuniji

Izvor: Blic, 25.Maj.2011, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS istražuje nalazišta nafte u Rumuniji

Nafna industrija Srbije (NIS) sklopila je sa naftnom kompanijom "Ist vest petroleum korporejšn" (East West Petroleum Corp. (EWP) Memorandum o razumevanju za bušenje 12 bušotina na četiri bloka u Rumuniji, saopštio je danas NIS.

"Novi zajednički projekat razvoja blokova na teritoriji Rumunije, koji su sastavni deo imovinskog portfolija kompanije, jedan je od niza koraka koje je NIS preduzeo kako bi proširio svoje prisustvo izvan Srbije i realizovao strategiju transformacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije u aktivnog regionalnog igrača na balkanskom energetskom tržištu," izjavio je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Aktivno učešće NIS-a u ovom projektu omogućiće nam da steknemo nova iskustva i da primenimo inovativne tehnologije za razradu kompleksnih rezervi, rekao je Kravčenko i dodao da će prema proračunima, uspešni rezultati istraživanja omogućiti NIS-u da udvostruči svoje rezerve.

NIS i EWP planiraju opsežnu saradnju na istraživanju i proizvodnji nafte i gasa sa područja od oko million jutara u četiri oblasti koncesije u Rumuniji, a nove naftne licence nalaze se u zapadnom regionu Rumunije, u bogatom Panonskim bazenu.

Na ovoj teritoriji, koja se nalazi u blizini mnogobrojnih naftnih i gasnih polja, potvrđen je i konvencionalni i nekonvencionalni resursni potencijal, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS će istraživati naftu u Rumuniji

Izvor: Economy.rs, 25.Maj.2011

Nafna industrija Srbije (NIS) sklopila je sa naftnom kompanijom East West Petroleum Corp. (EWP) Memorandum o razumevanju za bušenje 12 bušotina na četiri bloka u Rumuniji, saopštio je danas NIS.

Nastavak na Economy.rs...

NIS istražuje naftu u Rumuniji

Izvor: B92, 25.Maj.2011

Beograd -- Naftna industrija Srbije će sa kanadskom kompanijom Ist vest petroleum istraživati proizvodnju nafte i gasa na četiri polja u zapadnoj Rumuniji...Kako se navodi u saopštenju, NIS i Ist vest petroleum su potpisali memorandum o razumevanju za bušenje 12 bušotina, na četiri bloka u Rumuniji,...

Nastavak na B92...

NIS i East West Petroleum istražuju naftna polja u Rumuniji

Izvor: Capital.ba, 25.Maj.2011

NOVI SAD, Naftna industrija Srbije saopštila je danas da je s kanadskom kompanijom East West Petroleum postigla sporazum o saradnji na istraživanju i proizvodnji nafte i gasa na četiri polja u zapadnoj Rumuniji. Kako se navodi u saopštenju, NIS i EWP su potpisali memorandum o razumjevanju za bušenje...

Nastavak na Capital.ba...

NIS i East West Petroleum u zajedničkom naftnom projektu u Rumuniji

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2011

BEOGRAD - "Naftna industrija Srbije" i kanadska firma "East West Petroleum" sarađivće na istraživanju i proizvodnji nafte u zapadnoj Rumuniji.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.