NEMA ZIME ZA SRBIJU: Putin poslao jasnu poruku - Srbija će biti obezbeđena gasom! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2019, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA ZIME ZA SRBIJU: Putin poslao jasnu poruku - "Srbija će biti obezbeđena gasom!" (VIDEO)

Bratski odnos dve zemlje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da će Srbija biti obezbeđena gasom.

Na pitanje da li se može smanjiti isporuka gasa ako se prekine tranzit kroz Ukrajinu, Putin je ponovio da je Rusija spremna da očuva taj tranzit.

- Nije tajna da u Beču razgovaramo o tome - dodao je ruski predsednik.

- Nadam se da je to početak pregovora i da ćemo usaglasiti stavove. Što se tiče Srbije, ona će biti obezbeđena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gasom - rekao je on na konferenciji za medije nakon razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

- Razmatrali smo da li ćemo u skorije vreme moći da obezbedimo povećanje isporuka. Što se tiče tranzita preko "Turskog toka", mi smo spremni, a srpski deo od granice Bugarske do Mađarske skoro je spreman, 90 odsto je već postavljeno i to je pitanje nekoliko nedelja. Ali oni što mi vidimo, bez obzira na molbe ruske strane da se obezbedi isporuka našeg gasa kroz Tursku i Bugarsku, vidimo da bugarska strana svesno odugovlači realizaciju projekta preko svoje teritorije -  upozorio je Putin.

- Kako je dodao, verovatno pod pritiskom sa strane. Videćemo kako će se dalje razvijati ta situacija. Ako neće Bugari, naći ćemo druge na jugu Evrope - rekao je Putin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.