NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: Stabilno poslovanje srpskih kompanija u sastavu Agrokora

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA RAZLOGA ZA PANIKU: Stabilno poslovanje srpskih kompanija u sastavu Agrokora

Vlada Srbije iskoristiće sve državne mehanizme da bi zaštitila srpski deo privrede koji na bilo koji način ima veze sa Agrokorom

, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović.

SIN IVICE TODORIĆA SE VRAĆA U HRVATSKU: Vlasnik Agrokora ipak ima drugu taktiku

- U stalnom sam kontaktu sa ljudima koji upravljaju kompanijama u Srbiji koje su u sistemu Agrokora i od njih sam dobio uveravanja da nema razloga u ovom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za bilo kakvu brigu - rekao je Stevanović novinarima u Beogradu.

On je dodao da će Vlada učiniti sve da osam kompanija Agrokora budu zaštićene u Srbiji i veruje da tu neće biti problema.

Ružica Stamenković, iz Agencije za privredne registre, izjavila je da u okviru sistema Agrokor u Srbiji posluje osam kompanija - Dijamant, Frikom, Super kartica, Nova sloga, Merkator S, Idea nekretnine, MG Mivela i Kikindski mlin.

- Četiri kompanije su u 2016. godini pozitivno poslovale - Dijamant, Frikom, Super kartica i Nova sloga. Merkator S je prvi put poslovao negativno kao i MG Mivela, a u 2015. godini su bili pozitivne firme - objasnila je ona.

Stamenkovićeva je istakla da se dešavanja u Agrokoru nisu odrazila na rad Dijamanta, Frikoma, Nove sloge da su to vrlo stabilne kompanije i da imaju visoku solventnost i likvidnost.

- Merkator S je poslovao sa gubitkom, ali je prethodne godine poslovao pozitivno i tu takođe treba očekivati popravljanje rezultata. Treba imati u vidu takođe da u odnosu na sve kompanije koje su pod krovom Agrokora, Merkator ima najveći broj zaposlenih to je 8.830 zaposlenih - rekla je ona.

Interesantno je, dodala je, da je Merkator S na četvrtom mestu u Srbiji po poslovnim prihodima u 2016. godini.

- Cifre ne ukazuju na pogoršanje rezultata ovih kompanija. Ukoliko se zaštite sa aspekta države i Vlade ovde nema mesta za bojazan - zaključila je Stamenkovićeva.

Podsetimo, još pre godinu dana dok je u Srbiji u medijima na delu bila cenzura po pitanju Agrokora, portal SrbijaDanas.com, iako suočen sa pritiscima, pisao je o problemima koji su još tada bili vidljivi u ovoj hrvatskoj kompaniji. Više puta smo pisali rukovodstvu Agrokora, ali smo uvek dobijali odgovor kako su oni uspešna kompanija. Ipak, ispostavilo se suprotno od njihovih tvrdnji. (Više o tome čitajte OVDE!)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Štitimo Agrokorove kompanije u Srbiji"

Izvor: B92, 19.Okt.2017

Beograd -- Vlada Srbije iskoristiće sve državne mehanizme da bi zaštitila srpski deo privrede koji na bilo koji način ima veze sa Agrokorom..."U stalnom sam kontaktu sa ljudima koji upravljaju kompanijama u Srbiji koje su u sistemu Agrokora i od njih sam dobio uveravanja da nema razloga u ovom trenutku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.