NBS oduzela licencu iPay za izdavanje elektronskog novca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2022, 12:29

NBS oduzela licencu iPay za izdavanje elektronskog novca

Narodna banka Srbije donela je rešenje o oduzimanju dozvole iPay-u za izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga.

U rešenju, koje je u četvrtak doneo Izvršni odbor NBS, navedeno je da se dozvola oduzima za izdavanje elektronskog novca, kojom je obuhvaćeno i pružanje platnih usluga, instituciji elektronskog novca "iPay See d.o.o. Beograd-Čukarica", sa sedištem u Beogradu.

Rešenje je potpisala guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, a dozvola koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oduzima izdata je rešenjem Izvršnog odbora NBS od 13. oktobra 2016. godine.

To privredno društvo je dužno, kako je navedeno u rešenju, da omogući imaocima elektronskog novca da izvrše celokupni otkup preostalog elektronskog novca i da imaocima elektronskog novca prenese novčana sredstva u visini nominalne vrednosti otkupljenog elektronskog novca.

Takođe, dužno je da u pogledu platnih usluga izvrši platne transakcije koje su inicirane zaključno sa danom donošenja ovog rešenja ili da korisnicima platnih usluga sa kojima je zaključen okvirni ugovor o pružanju platnih usluga izvrši povraćaj novčanih sredstava tih korisnika koja su primljena zaključno sa danom donošenja ovog rešenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NBS oduzela licencu iPay za izdavanje elektronskog novca

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jul.2022

Narodna banka Srbije donijela je rješenje o oduzimanju dozvole iPay-u za izdavanje elektronskog novca i pružanje platnih usluga.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.