Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS najavila izradu novih novčanica

Beograd -- Narodna banka Srbije će izraditi nove serije novčanica, unapređenog dizajna i sa novim elementima zaštite od falsifikovanja.

U saopštenju se precizira da se radi o devet apoena - od 10, 20, 50, 100, 200, 500, 1.000, 2.000 i 5.000 dinara. Priprema nove serije novčanica je, kako se navodi, kompleksan i dugotrajan proces koji se odvija u više faza, pa se očekuje da će biti realizovan u roku od najmanje dve godine.

Narodna banka Srbije će odlučiti da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li će i kada pristupiti i štampanju i puštanju u opticaj novčanica nove serije, nakon odluke o idejnim rešenjima, koja će biti izabrana na konkursu.

Konkurs će, kako se navodi, biti objavljen krajem decembra 2007. godine, a pravo učešća će imati svi državljani Srbije.

Narodna banka će, nakon završetka konkursa, prirediti javnu izložbu izabranih likovnih rešenja, koja će biti predmet javne ocene i glasanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.