NBS kalkulatori za kredite u švajcarskim francima

Izvor: GdeInvestirati.com, 10.Mar.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS kalkulatori za kredite u švajcarskim francima

BEOGRAD - Narodna banka Srbije postavila je na sajtu kalkulatore pomoću kojih zaduženi u švajvcarskim francima mogu da preračunaju kredite po sva četiri ponuđena modela.

NBS je 24. februara donela odluku o merama za očuvanje stabilnosti finansijskog sistema u vezi s kreditima indeksiranim u stranoj valuti, kojom je obavezala banke da klijentima ponude četiri modela za lakšu otplatu kredita u francima.

Kalkulatori koji se nalaze na sajtu centralne banke >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << omogućavaju da se provere efekti svih modela na svaki pojedinačni zajam.

Takođe, nalazi se i kalkulator koji izračunava koliki je povraćaj moguće dobiti po osnovu odredaba Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga.

"Podsećamo da je Odluka doneta radi očuvanja i jačanja stabilnosti finansijskog sistema Republike Srbije, adekvatnijeg upravljanja rizicima banaka, kao i radi bolje zaštite korisnika finansijskih usluga, koji su primarno pogodjeni negativnim posledicama aktuelnih kretanja na međunarodnim deviznim tržištima", poručila je NBS u saopštenju.

Kalkulatori su objavljeni na intrenret stranici www.nbs.rs u delu "Mere za očuvanje stabilnosti finansijskog sektora - Odluka Narodne banke Srbije u vezi s kreditima indeksiranim u stranoj valuti".

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.