Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Dec.2019, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 2,25 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) danas je odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 2,25 odsto, saopštila je NBS.

Ocenjeno je da opreznost u vođenju monetarne politike i dalje potrebna, pre svega zbog kretanja u međunarodnom okruženju.

Otpornost srpske na eventualne negativne uticaje iz međunarodnog okružena je povećana zahvaljujući punoj koordinaciji mera ekonomske politike, što je rezultiralo smanjenjem interne i eksterne neravnoteže, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << povoljnim makroekonomskim izgledima za naredni period, kao i adekvatnim nivoom deviznih rezervi, smatra Izvršni odbor.

U saopštenju je navedeno da su rastu privredne aktivnosti u Srbiji doprineli i povoljni uslovi finansiranja, čemu doprinosi i prethodno ublažavanje monetarne politike NBS.

Na današnjoj sednici je Izvršni odbor usvojio Memorandum o ciljanim stopama inflacije do 2022. godine, kojim se ciljana stopa inflacije zadržava na nivou od tri odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto do kraja 2022. godine.

Naredna sednica Izvršnog odbora, na kojoj će biti doneta odluka o referentnoj kamatnoj stopi, biće održana se 9. januara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 2,25 odsto

Izvor: Danas, 12.Dec.2019

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) danas je odlučio da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 2,25 odsto, saopštila je NBS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.