NBS: Banke da prijave incidente koji im narušavaju poslovanje

Izvor: B92, 23.Mar.2020, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS: Banke da prijave incidente koji im narušavaju poslovanje

Beograd -- Narodna banka Srbije pozvala je finansijske institucije da je obaveštavaju o incidentima koji ozbiljno ugrožavaju ili narušavaju njihovo poslovanje.

Obaveštavanja su nužna kako bi se očuvao kontinuitet poslovanja finanasijskih institucija a incidenti se prijavljuju na adresu nbs.incidenti@nbs.rs .

U obaveštenju koju je uputio Centar za superviziju informacionih sistema NBS navodi se da obaveštenje o incidentu treba da sadrži podatke i kontakte zadužene osobe u finansijskoj instituciji koja bi dala dodatne informacije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PORUKA NARODNE BANKE SRBIJE "Banke da prijave incidente koji ugrožavaju njihovo poslovanje"

Izvor: Blic, 23.Mar.2020

Narodna banka Srbije pozvala je finansijske institucije da je obaveštavaju o incidentima koji ozbiljno ugrožavaju ili narušavaju njihovo poslovanje, objavljeno je danas na službenom sajtu NBS.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.