NAJAVLJENE NOVE INVESTICIJE: Postali smo dobar primer za druge zemlje, država povukla dobre mere

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Dec.2020, 14:53

NAJAVLJENE NOVE INVESTICIJE: Postali smo dobar primer za druge zemlje, država povukla dobre mere

Momirović je za sledeću godinu najavio investicije u aerodrom Trebinje, što je straeški projekat Srbije i Republike Srpske.

Izgradnjom putne infrastrukture održava se makro-ekonomska stabilnost Srbije, kaže ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i dodaje da imamo povoljne ekonomske rezultate, jer je država povukla dobre mere u trenucima krize i nije zakasnila ni u jednoj reakciji.

- Ne napuštamo Republiku Srpsku u ovo teško >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vreme, nastavljamo investicije i držimo se zajedno - rekao je Momirović i dodao da je to deo našeg strašekog opredeljenja da ceo region vežemo za sebe.

- Srbija je centar regiona. Mnogo se razvila u poslednjih nekoliko godina. Želimo da ceo region bude deo ekonomske eksplanzije. Ne možemo bez regiona. Usmereni smo jedni na druge - istakao je on.

Momirović je dodao da se infrastrukturni projekti sada sprovode zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koja je napravljena ranije.

- Moramo biti objektivni. Sada sam u prilici da komuniciram sa predstavnicima MMF, Svetske banke i vidim kako oni gledaju na fiskalnu konsolidaciju, na ekonomsku rekonstrukciju budžeta. Postali smo dobar primer za druge zemlje - rekao je Momirović.

Prema njegovim recima, Srbija se opredelila za velike investicije u infrastrukturu i radi ono što je decenijama stajalo.

Kako je dodao kašnjenja u radovima neće biti dozvoljena jer su građani Srbije to platili.

- To je i u direktnom fokusu predsednika Srbije - rekao je Momirović.

Kako je naveo, vrlo brzo ljudi neće moći da prepoznaju Srbiju u smislu železničke infrastrukture.

On je podsetio da je obnovljena pruga do Valjeva, te da se radi na brzoj pruzi do Novom Sada u sklopu korodora Beograd - Budimpešta.

- Putna infrastruktura je krvotok, ekonomija, rast standarda - podvukao je Momirović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.