Izvor: Radio 021, 13.Dec.2020, 08:49

Izgradnja aerodroma u Trebinju počinje na proleće, Srbija u budžetu obezbedila pet milijardi dinara

Gradnja aerodroma u Trebinju, projekat koji zajedno realizuju Srbija i Republika Srpska, počeće na proleće, izjavio je ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

"Mi smo već u našem budžetu za sledeću godinu predvideli pet milijardi dinara za taj projekat. Nadamo se da ćemo sledeće godine krenuti u prve pripremne radove i da ćemo investirati ozbiljnije tokom 2021. kako bi taj projekat pokrenuli i kako bi on dobio svoj zamah", rekao je Momirović.

Momirović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je istakao da će se Vlada Srbije potruditi da realizuje taj projekat i druge investicije koje se sprovode sa Republikom Srpskom, uprkos situaciji sa koronom.

Inače, planirano je, kako je ranije najavljeno, da prvi avioni sa aerodroma u Trebinju polete krajem 2021. godine, kada bi od Beograda do Trebinja moglo da se stigne za oko 40 minuta.

Izgradnju aerodroma u potpunosti će finansirati Republika Srbija, koja će njime i gazdovati, a vrednost projekta koja se pominje jeste oko 50 miliona evra.

Autor: 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Momirović: Građevina nije stala, mora da se radi svaki dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Dec.2020

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nenajavljeno je danas posetio gradilište deonice autoputa "Miloš Veliki" od Čačka do Požege i tom prilikom poručio da na svim infrastrukturnim projektima u zemlji mora da se radi i vikendom, kako bi se što više ubrzali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.