Mrkonjić: Most kod  Beške skuplji nego što je planirano

Izvor: Blic, 08.Nov.2011, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Most kod Beške skuplji nego što je planirano

Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će do 25. decembra ove godine biti poznata konačna cena novog mosta preko Dunava kod Beške.

Mrkonjić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na kritike SRS, rekao da će javnost tada biti upoznata sa cenom mosta Beška, kao i da je izvesno da će ona biti veća nego što se na početku mislilo.

U Skupštini se danas debatovalo o predloženim rešenjima o pomorskoj plovidbi i obligacionim i osnovama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojinsko-pravnih odnosa u vazdušnom saobraćaju.

Kako je pre nekoliko dana saopštilo Javno preduzeće "Putevi Srbije”, u toku je rad nadzornih organa i stručnih službi ''Puteva Srbije'' i nezavisne predarbitražne komisije, koji po proceduri FIDIC -a (Međunarodnog saveza inženjera konsultanata) pregleda dokumentaciju o izvedenim radovima.

Pojedini beogradski mediji su objavili da austrijska "Alpina" sada traži dva puta više novca za izgradnju mosta kod Beške, koji je otvoren početkom oktobra.

Austrijanci su, prema tim informacijama, ugovorili gradnju mosta po ceni od 37 miliona evra, isplaćeno im je 43 miliona a sada zahtevaju dodatnih 50 miliona evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Bešku ipak plaćamo više

Izvor: B92, 08.Nov.2011

Beograd -- Ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić kaže da će do 25. decembra ove godine biti poznata konačna cena novog mosta preko Dunava kod Beške...Mrkonjić je u Skupštini Srbije, odgovarajući na kritike SRS, rekao da će javnost tada biti upoznata sa cenom mosta Beška, kao...

Nastavak na B92...

Koliko će nas doći Beška - 25. decembra

Izvor: Mondo, 08.Nov.2011

Cena mosta preko Dunava će biti veća ali koliko znaćemo krajem godine, rekao u Skupštini Srbije ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.