Mrkonjić: Koridor 10 kao proiritet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Koridor 10 kao proiritet

BEOGRAD - Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić najavio je da će u izgradnju Koridora 10, kao građevinskog prioriteta Srbije, u narednih pet godina biti investirano pet milijardi evra.

"Vlada Srbije je oko toga složna, a potpredsednik vlade i ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkcih juče mi je dao garanaciju da će pet milijardi evra na vreme biti obezbeđeno", rekao je Mrkonjić za "Politiku".

On je objasnio da će taj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novac biti usmeren na izgradnju autoputa od Niša do Bugarske i od Leskovca prema granici sa Makedonijom, u završetak druge trake autoputa od Horgoša do Novog Sada i modernizaciju železnice na putanji Koridora 10.

Mrkonjić je ukazao da će radovi na izgradnji autoputa i modernizacija železnice biti povereni domaćim firmama.On je rekao da će pri modernizaciji železnice prioritet biti završetak Prokopa, čime će iz Savskog amfiteatra biti oslobođeno 86 hektara najatraktivnijeg građevisnkog zemljišta.

"Investicije u Savski amfiteatar mogu doseći 20 milijardi evra i ja ću zbog toga predložiti Vladi da država investira 100 miliona evra, koliko nedostaje za završetak železničke infrastrukture u Prokopu", kazao je Mrkonjić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.