Izvor: S media, 19.Jan.2013, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić: Emirati se interesuju za gradnju luka na Dunavu

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da su i Ujedinjeni arapski emirati pokazali interesovanje za gradnju luka i drugih objekata na obalama Dunava.

Srbija je počela da realizuje projekte na otklanjanju ukupno 82 ''uska grla'' na toku Dunava, koji je evropski Koridor 7, rekao je Mrkonjić za Tanjug.

"Interes svih zemalja duž Dunava je ogroman za naše projekte u vezi sa tom rekom", naveo je ministar saobraćaja dodajući da je veoma važno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da se očisti rečno dno Dunava.

Srbija ima najbolji i najplovniji deo Dunava u dužini od 588 kilometara, a plovidba je na kritičnim sektorima ograničena ili otežana, naročito pri niskim vodostajima.

Mrkonjić je kazao da je započeto regulisanje kritičnih sektora na Dunavu kroz bagerovanje, što će se raditi u narednih godinu i po dana.

Dunavski plovni put ili evropski Koridor 7 dugačak je 2.845 kilometara i spaja centralnu Evropu sa Crnim morem i najjeftinijim transportom povezuje 10 država - Nemačku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Moldaviju i Ukrajinu.

(Tanjug, Foto: Beta/Emil Vas/EV)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Emirati žele gradnju luka na Dunavu

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2013

BEOGRAD - Srbija je počela da realizuje projekte na otklanjanju ukupno 82 'uska grla' na toku Dunava, koji je evropski Koridor 7.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.