Mreža utrostručena: Kineska platforma nudi pristup bogatim potrošačima

Izvor: B92, 04.Jun.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža utrostručena: Kineska platforma nudi pristup bogatim potrošačima

Amsterdam -- Alipej je napravio veliki iskorak u Evropi, zahvaljujući kineskim turistima koji u sve većem broju hrle u taj region, kaže direktor evropskog odeljenja firme.

Roland Palmer, direktor evropskog odeljenja Alipeja, u izjavi za TV mrežu CNBC, naveo je da je ta kompanija prošle godine utrostručila broj evropskih trgovaca koji prihvataju Alipej onlajn i mobilni sistem plaćanja, dodajući da njihov broj sada iznosi "više desetina hiljada".

"Govorimo o desetinama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada trgovaca koji su zaista ushićeni zbog mogućnosti da im Alipej obezbedi pristup bogatim potrošačima, kao i onima iz srednje klase koji putuju kako bi obišli svet i koji žele da kupe poznate evropske brendove", rekao je Palmer na jednoj konferenciji u Amsterdamu.

Alipej je u vlasništvu kompanije Ant fajnenšenel, privatnog kineskog tehnološkog diva, čija je vrednost prošle godine iznosila 150 milijardi dolara.

Palmer je rekao i da platforma za plaćanje Alipej ima "oko milijardu" aktivnih korisnika, te da 55 zemalja u svetu trenutno prihvata Alipej, od čega čak 29 u Evropi.

Kineski potrošači su među onima koji su najbrže usvojili digitalna plaćanja, navodi CNBC, i podseća na jednu analizu iz 2018. koja je pokazala da čak 83 posto kineskih potrošača obavlja plaćanja ili transfer novca preko svojih mobilnih telefona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.