Most na V.Moravi grade domaće firme

Izvor: B92, 14.Mar.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most na V.Moravi grade domaće firme

Beograd -- Generalni direktor Železnica Dragoljub Simonović rekao je da će konzorcijum domaćih firmi nastaviti radove na železničkom mostu na Velikoj Moravi kod Ćuprije.

Gradnju tog mosta prekinuo je austrijsko-slovenački konzorcijum Alpina-Meteorit koji je bankrotirao.

"Reč je o firmama Goša Fom Smederavska Palanka i Mostogradnja Beograd", rekao je Simonović, novinarima na mostu.

Vrednost poslova je 2,4 miliona evra, a naša procena je bila oko tri miliona, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << precizirao je Simonović i dodao da radovi mogu početi "već u ponedeljak, a most treba da bude završen u septembru ili oktobru".

Mi smo tražili saglasnost banke da po skraćenom postupku dobijemo izvođača radova za izgradnju mosta. Po prvi put posle nekoliko desetina godina, domaći izvođači radova su dobili šansu da se pokažu, istakao je Simonović.

Naš zahtev izvođaču radova je da u što kraćem roku zavrsi radove kako nebismo platili penale za dodatne radove.

"Fali nam oko 622 tone materijala, a moraće ponovo da se izvrši zaštita od korozije i ovo što je izrađeno budući izvođač će morati dati garanciju da je dobro, dakle ne samo da montira most, već i da pruži garanciju za ono što je neko drugi radio", rekao je Simonović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Umesto Alpine srpske firme na mostu

Izvor: B92, 15.Mar.2014, 13:02

Beograd -- Železnički most preko Velike Morave, u okviru radova na modernizaciji pruge Gilje-Ćuprija-Paraćin na Koridoru 10, gradiće konzorcijum srpskih firmi...Konzorcijum čine "Goša FOM" iz Smederevske Palanke i beogradska "Mostogradnja", najavio je generalni direktor "Železnica Srbije" Dragoljub...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.