Momirović: Danas nije lako razgovarati o ekonomskim temama, ali Otvoreni Balkan nema alternativu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2023, 18:19

Momirović: Danas nije lako razgovarati o ekonomskim temama, ali "Otvoreni Balkan" nema alternativu (FOTO)

Momirović je istakao da alternativa ovoj priči i inicijativi "Otvoreni Balkan" ne postoji, kao i to da je alternativa ekonomska stagnacija.

Ministar trgovine Tomislav Momirović tokom današnjeg obraćanja u okviru panel diskusije "Regionalna ekonomska saradnja - Otvoreni Balkan" u organizaciji AmCham Serbia u Beogradu, izjavio je da danas nije lako govoriti o velikim ekonomskim temama, a "Otvoreni Balkan" je po njegovom mišljenju to je najveća ekonomska tema koju danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajednički kreiramo

- Inicijativa "Otvoreni Balkan" dovela je do toga da Srbija i Albanija danas imaju najbolje političke odnose u svojoj istoriji. "Otvoreni Balkan" je bez ikakve sumnje jedan od najvažnijih aspekata naše ekonomske politike. Povezivanje tržišta, integracija na evropskom nivou, ali pre toga integracija na regionalnom nivou nemaju alternativu.

- Mi ćemo kao Vlada Republike Srbije uraditi sve da istaknemo ekonomske prednosti "Otvorenog Balkana" i da kao najveća država u okviru ove regionalne inicijative napravimo maksimalne koncesije da ona dodatno zaživi i pokaže još bolje rezultate. Alternativa ovoj priči i inicijativi "Otvoreni Balkan" ne postoji, alternativa je ekonomska stagnacija - zaključio je ministar Momirović na samom kraju svog izlaganja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministar trgovine Srbije: Alternativa Otvorenom Balkanu je ekonomska stagnacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2023

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Tomislav Momirović, ocenio je danas da je inicijativa "Otvoreni Balkan" jedan od najvažnijih aspekata ekonomske politike Srbije i da je alternativa toj inicijativi ekonomska stagnacija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.