Izvor: Beta, 25.Mar.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija pruge Beograd - Pančevo

PANČEVO, 25. marta 2014. (Beta) - Železnice Srbije počele su u utorak modernizaciju pruge izmedju Beograda i Pančeva koja se finansira iz dela ruskog kredita koji iznosi 800 miliona dolara.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na otvaranju radova u Pančevu da je vrednost tog posla oko 105 miliona dolara i da njime otpočinje modernizacija srpskih železnica, a da je za raelizaciju zadužena RZD Internešnl.

"Stvoriće se uslovi da se i domaća privreda više osloni >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << na železnicu kao sredstvo prevoza robe, a u putničkom saobraćaju kvalitet usluge će biti na visokom nivou, pa prelazak iz evropskih u srpske vozove više neće biti povratak vek u nazad", kazao je Nikolić.

Svečanom početku radova prisustvovali su i premijer Srbije Ivica Dačić, ministri saobraćaja Srbije i Rusije Aleksandar Antić i Maksim Sokolov, predsednik Ruskih državnih železnica Vladimir Jakunjin, direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.