Modernizacija 167 kilometara pruge iz ruskog kredita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija 167 kilometara pruge iz ruskog kredita

Iz ruskog kredita ove godine će biti rekonstruisano i modernizovano 167 kilometara pruga u Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je sa direktorom kompanije "RŽD Internešnl", Sergejom Pavlovim, razgovarala o mogućnostima ubrzanja i unapređenja realizacije Sporazuma vlada Srbije i Ruske Federacije o ruskom kreditu za izgradnju železničke infrastrukture i isporuku dizel-motornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vozova u Srbiji.

"Iz ruskog kredita ove godine će biti rekonstruisano i modernizovano 167 kilometara pruga u Srbiji. Realizacija ovog sporazuma mora biti jedan od najvažnijih zadataka i za novu vladu", rekla je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Iz ovog kredita do sada je izgrađen drugi kolosek na deonici od Pančevačkog mosta u Beogradu do Pančeva i rekonstruisana je pruga na deonicama Golubinci-Ruma, Sopot Kosmajski-Kovačevac i Mala Krsna-Velika Plana u ukupnoj dužini od 65,7 kilometara.

Na rekonstruisanim deonicama na Koridoru 10 povećana je brzina vozova sa 40-50 km/h na 120 km/h.

Za nabavku 27 novih dizel-motornih vozova izdvojeno je 100 miliona dolara, i do sada je stiglo njih osam, koji već saobraćaju.

Petogodišnji Sporazum o odobrenju ruskog kredita ratifikovala je Narodna Skupština 15. marta 2013. i njegova ukupna vrednost je 940 miliona dolara, računajući i učešće države Srbije od 15 odsto, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ove godine modernizacija 167 kilometara pruge iz ruskog kredita

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Apr.2016

Iz ruskog kredita ove godine će biti rekonstruisano i modernizovano 167 kilometara pruga u Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović...Mihajlović je sa direktorom kompanije „RŽD Internešnl“, Sergejom Pavlovim,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

USKORO RADOVI NA GASOVODU NIŠ-DIMITROVGRAD: Zorana Mihajlović uverava da je Srbiji potrebna energetska stabilnost

Izvor: NiskeVesti.rs, 06.Apr.2016

Završena je projektna dokumentacija za trasu gasovoda Niš-Dimitrovgrad, tako da bi radovi na toj trasi trebalo da počnu što pre, najavila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.. Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.