Misija MMF- a u Beogradu od srede

Izvor: S media, 16.Avg.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF- a u Beogradu od srede

Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće u sredu, 18. avgusta u Beograd, gde će od četvrtka, 19. avgusta voditi razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije o petoj reviziji stend-baj aranžmana sa tom medjunarodnom finansijskom institucijom, potvrdjeno je danas u beogradskoj kancelariji MMF-a.

Misija MMF-a trebalo bi da ostane u Srbiji do 31. avgusta, a predvodiće je, kao i tokom prethodnih poseta, Albert Jeger.

Kako je ranije najavio premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Mirko Cvetković, prvi zvanični razgovori povodom pete revizije aranžmana sa MMF-om počeće 23. avgusta i izrazio očekivanje da će oni biti uspešno okončani, kao i svi do sada.

Cvetković je istakao da će ključno pitanje tokom razgovora biti zakon o fiskalnoj odgovornosti.

"Mi smo taj zakon pripremili i mislim da je u osnovi prihvatljiv, a tokom pregovora biće reči njegovim o detaljima", rekao je premijer.

"Sve ostale stvari mislim da ćemo relativno lako proći, zato što u budžetu realizujemo sve što je do sada dogovoreno", dodao je Cvetković.

On je naglasio da se na osnovu trenutne situacije može reći da će odmrzavanje plata u javnom sektoru i penzija u ovoj godini biti teško ostvarivo.

"Naravno da svi žele da plate i penzije budu veće, ali to zavisi od toga da li imamo sredstava. Ono što mi gledamo i na osnovu toga kako trenutno stoji situacija teško je verovati da bi to bilo ostvarivo", kazao je Cvetković.

"No nikad ne reci nikad, sačekajmo da vidimo šta će biti", istakao je on, podsetivši da Srbija ima aranžman sa MMF-om koji ne predvidja odmrzavanje plata i penzija u ovoj godini, već u sledećoj.

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić ocenio je da predstojeći pregovori, povodom pete revizije kreditnog aranžmana sa MMF-om, neće biti laki, ali da će se uspešno završiti.



"Mislim da će predstojeći pregovori biti, najmanje, podjednako ozbiljni kao i svi prethodni. Verujem, medjutim, da će biti uspešni i da vlada preduzima korake u dobrom pravcu, pre svega po pitanju pripreme jednog kvalitetnog zakona o fiskalnoj odgovornosti"
, naglasio je Šoškić.

Guverner je izrazio uverenje da će taj zakon, koji izmedju ostalog predvidja formiranje fiskalnog saveta kao nadzornog tela, u velikoj meri doprineti da se trošenje novca u Srbiji stavi pod viši nivo kontrole i "da se obezbedi ono što je vrlo važno - da Srbija troši u okvirima granica bruto domaćeg proizvoda koji stvara".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misija MMF- a u Beogradu od srede, razgovori od četvrtka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2010

BEOGRAD -..Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće u sredu, 18. avgusta u Beograd, gde će od četvrtka, 19. avgusta voditi razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije o petoj reviziji stend-baj aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, potvrđeno je danas Tanjugu u beogradskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MMF stiže na pregovore

Izvor: Mondo, 16.Avg.2010

Misija Međunarodnog monetarnog fonda doputovaće u sredu u Beograd, gde će od četvrtka, 19. avgusta voditi razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije o petoj reviziji stend-baj aranžmana.

Nastavak na Mondo...

Misija MMF- au Beogradu od srede, razgovori od četvrtka

Izvor: TV Avala, 16.Avg.2010

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće u sredu, 18. avgusta u Beograd, gde će od četvrtka, 19. avgusta voditi razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije o petoj reviziji stend-baj aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, potvrđeno je danas Tanjugu u beogradskoj kancelariji...

Nastavak na TV Avala...

Sa MMF-om o odgovornom trošenju

Izvor: B92, 16.Avg.2010

Beograd -- Misija Međunarodnog monetarnog fonda dolazi ove nedelje u Beograd gde će od četvrtka voditi tehničke razgovore sa Vladom Srbije...Sledećeg ponedeljka će početi i zvanični pregovori o petoj reviziji aranžmana vrednog tri milijarde evra. ..I ovog puta će se raspravljati o tome šta...

Nastavak na B92...

Misija MMF-a u Beogradu od sutra

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2010, 09:51

BEOGRAD, Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) doputovaće sutra, 18. avgusta u Beograd, gdje će od četvrtka, 19. avgusta voditi razgovore sa predstavnicima Vlade Srbije o petoj reviziji stend-baj aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom institucijom.   Misija MMF-a trebalo bi da ostane...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.