Mirović: Rebalansom budžeta do novih investicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2018, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirović: Rebalansom budžeta do novih investicija

Ukupna vrednost rebalansa budžeta pokrajinske vlade iznosi dve milijarde i 600 miliona dinara i sutra će poslanici Skupštine Vojvodine raspravljati o tome. Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, gostujući u Dnevniku RTV-a od 17 sati rekao je da je rebalans budžeta rezultat sve boljeg stanja u privredi, kako u Srbiji, tako i u Vojvodini. Primetna je tendencija ozdravljenja privrednih aktivnosti i rebalans budžeta će to ispratiti.

Mirović kaže da je održan koncept >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investicionog budžeta i da će biti realizovane sve planirane investicije. Jedna od prvih većih investicija biće u oblasti turizma, planira se izgradnja i uređenje turističko-rekreativnog centra na Paliću, kako bi se ekonomski taj region još više razvio. Pored toga, već su značajna ulaganja u vodoprivredu, kao i u sistem socijalne zaštite, opredeljen je novac za domove socijalnog staranja i gerontološke centre.

Kada je reč o zdravstvu, Igor Mirović kaže da je to važan segment našeg društva u koji moramo kontinuirano da ulažemo. Prema njegovim rečima, zatečeno je veoma loše stanje u većini regionalnih bolnica pre dve godine.

"Bilo je potrebno mnogo da se razdrma sistem, upravljam sa 35 klinika, bolnica i instituta u Vojvodini. Nisam još zadovoljan, ali nastavljamo da ulažemo. U Novom Sadu otvaramo zgradu Hitne pomoći, u Pančevu otvaramo renovirani deo bolnice. Jedan od najvažnijih projekata, izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, trebalo bi da bude aktuelna početkom naredne godine, kada se očekuje početak radova"

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je i da je ulaganje u industrijske zone imperativ ove administracije.

"Industrijske zone se osnažuju.  U Rumi imamo već 6 kompanija, veliki bolje ljudi je zaposlen. Od velikog deficita u opštini pre dve godine, sada imamo suficit. Radimo industrijske zone na 11 lokacija, radi se u Šidu i Somboru. Moramo da radimo na ekonomskim potencijalima", zaključio je Mirović

Govoreći o 2 godine aktuelne pokrajinske administracije, Mirović je naglasio da je u najvećem delu zadovoljan radom i rezultatima. On je dodao da smatra da je ova administracija svakako produktivnija od prethodnih, da se sprovode važni projekti i grade saobraćajnice i da će nastaviti sa takvom praksom. Govoreći o novoj zgradi Radio televizije Vojvodine, Mirović kaže da radovi idu dobrim tempom i da se na leto ulazi u drugu fazu projketa.

"Tempo radova  je takav da se nadam da ce do kraja sledeće godine signal RTV-a biti emitovan iz nove zgrade na Mišeluku" izjavio je Mirović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za izbegle i raseljene porodice u Vojvodini 20 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 12:01

Povodom Svetskog dana izbeglica, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih i prognanih porodica , vredne 20 miliona dinara, te najavio da će pokrajina nastaviti sa programima podrške kako bi se trajno rešio status raseljenih lica..."Pokrajinska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.