Mirnom šetnjom i parastosom obeležena godišnjica zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Apr.2024, 13:08

Mirnom šetnjom i parastosom obeležena godišnjica zločina u Dobrovoljačkoj ulici

Mirnom šetnjom u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, uz polaganje cveća i verskim pomenom obeležene su danas 32 godine od zločina nad pripadnicima JNA 1992. godine koje su počinile muslimanske paravojne formacije.

Sve je prošlo bez incidenata, a prethodno je u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu služen pomen, prenosi RTRS.

Obeležavanju su prisustvovali članovi porodica stradalih, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srpske Danijel Egić, izaslanik srpskog člana Predsedništva BiH Boško Tomić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić podsetio je uoči obeležavanja da za ovaj zločin niko nije odgovarao.

"Srbi moraju odavati počast svojim žrtvama, sećati ih se i govoriti istinu o sukobima iz proteklog rata", poručio je Egić.

Napadom na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj, koja se mirno povlačila iz Sarajeva prema sporazumu i uz garanciju mirovnih snaga UN na čelu sa generalom Luisom Mekenzijem, rukovodili su tadašnji član Predsjedništva BiH Ejup Ganić i rukovodstvo tadašnje Republike BiH.

Za zločin u Dobrovoljačkoj ulici još niko nije osuđen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Obeleženo stradanje pripadnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Izvor: Danas, 20.Apr.2024

Delegacije iz Republike Srpske je uz jake mere obezbeđenja zapalila sveće i položila cveće u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu na 32. godišnjicu pogibije vojnika JNA 2. i 3. maja 1992.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.