Ministarstvo: Potpisan ugovor o poverljivosti sa kompanijom Alibaba

Izvor: Beta, 19.Nov.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Potpisan ugovor o poverljivosti sa kompanijom Alibaba

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potpisalo je Ugovor o poverljivosti sa kompanijom "Alibaba" koji obema stranama nalaže da ne objavljuju u javnosti informacije o toku pregovora o saradnji, saopštili su danas iz tog Ministarstva.Državna sekretarka Tatjana Matić podsetila je da je u septembru na sastanku u sedištu te kompanije sa potpredsednicom "Alibabe" Helen Hu i kompanijskim timom za Evropu dogovoreno da se do kraja godine završe svi planovi čiji je krajnji cilj plasiranje platforme za elektronsko plaćanje Alipej (Alipay) na srpsko tržište, a da se na tržištu Kine promoviše turistička ponuda Srbije."Po završetku pregovora, izdaćemo zajedničko saopštenje o, nadamo se, uspešnim rezultatima i daljim koracima učvršćivanja saradnje", rekla je Matić, navodi se u saopštenju.Kako se očekuje, Alibabina platforma Fligy doprinela bi u značajnoj meri promociji Srbije kao destinacije, ali i olakšala brojnim turistima iz Kine dolazak u Srbiju.Ta platforma kineskog giganta u oblasti digitalne ekonomije posebno je važna zbog činjenice da je broj kineskih turista u odnosu na 2016. godinu porastao za 180.8 odsto dok je samo u prvoj polovini ove godine taj porast bio, u odnosu isti period prošle godine, 97 odsto, piše u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Potpisan ugovor o poverljivosti sa kompanijom Alibaba

Izvor: Radio 021, 19.Nov.2018

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija potpisalo je Ugovor o poverljivosti sa kompanijom "Alibaba" koji obema stranama nalaže da ne objavljuju u javnosti informacije o toku pregovora o saradnji, saopštili su danas iz tog Ministarstva...Državna sekretarka Tatjana Matić podsetila je da je...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.