Izvor: RTV 5, 13.Jun.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Nema više para za subvencije stambenih kredita

"Za subvencionisanje energetsku efikasnost privatnih objekata bilo je obezbedjeno 300 miliona dinara, ali su zbog velikog interesovanja gradjana i odobrenih kredita za veliki broj objekata, sredstva utrošena i program subvencionisanja tih kredita je privremeno obustavljen", piše u saopštenju Ministarsta.
Odobravanje kredita gradjanima za energetsku efikasnost počelo je krajem maja, a ugovor je potpisan sa 12 banaka. Do sada je odobreno više od 3.000 kredita i to najčešće za spoljnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << izolaciju i zamenu spoljne stolarije.
Od milijardu dinara dinara odobrenih za unapredjenje energetske efikasnosti u objektima javne namene, realizovano je 92 projekta.
Najviše tih kredita odobreno je za objekte obrazovnih ustanova, 51 projekat, devet predškolskih ustanova, devet zdravstvenih ustanova, sedam objekata kulture, jedna sportska i jedna ustanova socijalne zaštite.
Za projekte u Vojvodini odobreno je 284,9 miliona dinara, u Beogradu 183,3 miliona dinara i 532,7 miliona u ostatku Srbije.
Prema izveštaju Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita o sprovodjenju Uredbe o merama podrške gradjevinskoj industriji kroz dugoročno stambeno kreditiranje u 2012. godini, od ukupno 1.146 primljenih zahteva za subvencionisane kredite, odobreno je 1.061, a realizovano 373 kredita.
"Dodatna sredstva koja će omogućiti nastavak programa unapredjenja energetske efikasnosti obezbedjena su preko Fonda za zaštitu životne sredine, a njihovo korišćenje će biti moguće nakon formiranja nove vlade. Dodatna sredstva biće obezbedjena i za program subvencionisanja stambenih kredita", najavilo je Ministarstvo životne sredine. 

Nastavak na RTV 5...






Povezane vesti

Već potrošene pare za energetske kredite

Izvor: Mondo, 13.Jun.2012

Program subvencionisanja stambenih i kredita za unapređenje energetske efikasnosti "privremeno je obustavljen" jer su potrošena sva predviđena sredstva za 2012.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.