Ministarstvo: Izvodjači radova na putu Ub-Lajkovac probili rok

Izvor: Beta, 08.Dec.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Izvodjači radova na putu Ub-Lajkovac probili rok

Gradjevinske firme koje su izvodile radove na popravci deonice budućeg auto-puta Ub-Lajkovac nisu, kako tvrde, "isterane s gradilišta", već nisu posao obavile u roku, saopštilo je danas Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.Ministarstvo navodi da su te firme provele "dva meseca na gradilišu, a nisu počele da rade na sanaciji puta" ćime su "jasno pokazali da nemaju nameru da postupaju po projektu CIP za sanaciju deonice, koji su prihvatili"."Ovakav, nedopustiv pristup izvodjača koji su u neradu potrošili najproduktivniji deo gradjevinske sezone, glavni je razlog što sanacija ove deonice neće biti završena do kraja godine", kaže se u saopštenju.Navodi se i da je odluka izvodjača da ne rade po planu sanacije pokazala da su bili svesni u kakvom su kvalitetu izgradli auto-put, a da je početak radova na sanaciji pokazao da je stanje konstrukcije mnogo gore nego što su ukazivale analize."Sve tvrdnje izvodjača da nema njihove krivice, da su sve radili po projektu i propisima, da su dobili sve ateste za ugrađene materijale, da su predali put na održavanje, ukazuje da je problem srpskog gradjevinarstva mnogo veći", piše u saopštenju i dodaje se da će se tim problemom baviti "nadležni organi".Ministarstvo je kao neistinite ocenilo i tvrdnje da su pre vremena ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Probili rok na Ub-Lajkovac, u ministarstvu ljuti: Niko ih nije terao!

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 11:09

Građevinske firme koje su izvodile radove na popravci deonice auto-puta Ub-Lajkovac nisu, kako tvrde, "isterane s gradilišta", već nisu posao obavile u roku. To je saopštilo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.