Ministar potvrdio: MMF stiže u maju

Izvor: B92, 06.Feb.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar potvrdio: MMF stiže u maju

Beograd -- Ministar Mlađan Dinkić kaže da je sa Međunarodnim monetarnim fondom dogovoreno da pregovori o novom aranžmanu Srbije i te finansijske institucije počnu u maju.

Dinkić je za novi broj nedeljnika NIN rekao da je umereni optimista u pogledu novog aranžmana sa MMF-om, a da ga ohrabruje "blag oporavak industrijske proizvodnje iz decembra, kao i januarski budžetski deficit manji od planiranog".

Do odlaganja pregovora sa MMF-om, kako NIN nezvanično saznaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došlo je na zahtev te institucije, i to iz dva razloga.

Prvi razlog je, piše nedeljnik, što je pre aprila nemoguće sagledati sve rezultate iz prvog tromosečja ove godine, posebno zbog brojnih poreskih izmena.

Drugi razlog je želja MMF-a da u jednu spoji dve misije - redovnu, koja analizira stanje u javnim finansijama, i misiju koja će pregovarati o novom aranžmanu sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pregovori sa MMF u maju

Izvor: Kurir, 06.Feb.2013

Ministar Mlađan Dinkić navodi da je umereni optimista u pogledu novog aranžmana sa MMF..BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić izjavio je da je sa Međunarodnim monetarnim fondom dogovoreno da pregovori o novom aranžmanu Srbije i te finansijske institucije počnu u maju...Dinkić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.