Izvor: B92, 08.Jun.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac u Makedoniji do 114 evra

Skoplje -- Minimalna zagarantovana zarada u Makedoniji ne treba da bude veća od 7.000 denara (113,8 evra), stav je Unije poslodavaca.

Krajnje je vreme da se pregovara a ne da se licitira sa nekim sumama. Utvrđeni iznos minimalca treba da bude rezultat detaljnih analiza, smatraju poslodavci.

I dok sindikati traže da minimalna zarada u zemlji bude 150 evra, budući da je prosečna plata 330 evra, poslodavci trvde da treba pokrenuti dijalog kako bi se postigao dogovor prihvatljiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sve.

Nije rešenje da se paušalno utvrdi neki iznos minimalca, niti da on bude što veći jer bi to za posledicu imalo otpuštanje radnika, upozoravaju poslodavci.

Minimalna zarada tekstilaca u Makedoniji je 5.500 denara (90 evra), dok zaposleni u kožarskoj industriji primaju 5.200 denara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Minimalac u Makedoniji do 114 evra

Izvor: Capital.ba, 08.Jun.2011

SKOPLJE, Minimalna zagarantovana zarada u Makedoniji ne treba da bude veća od 7.000 denara (113,8 evra), stav je Unije poslodavaca. Krajnje je vrijeme da se pregovara a ne da se licitira sa nekim sumama. Utvrđeni iznos minimalca treba da bude rezultat detaljnih analiza, smatraju poslodavci. I dok...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.