Capital.ba

Minimalac u Makedoniji do 114 evra

08.06.2011. / 9:16

SKOPLJE, Minimalna zagarantovana zarada u Makedoniji ne treba da bude veća od 7.000 denara (113,8 evra), stav je Unije poslodavaca.

Krajnje je vrijeme da se pregovara a ne da se licitira sa nekim sumama. Utvrđeni iznos minimalca treba da bude rezultat detaljnih analiza, smatraju poslodavci.
I dok sindikati traže da minimalna zarada u zemlji bude 150 evra, budući da je prosječna plata 330 evra, poslodavci tvrde da treba pokrenuti dijalog kako bi se postigao dogovor prihvatljiv za sve.
Nije rješenje da se paušalno utvrdi neki iznos minimalca, niti da on bude što veći jer bi to za posljedicu imalo otpuštanje radnika, upozoravaju poslodavci.

Minimalna zarada tekstilaca u Makedoniji je 5.500 denara (90 evra), dok zaposleni u kožarskoj industriji primaju 5.200 denara.  Beta

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!