Minimalac ide naviše, a koliko...

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minimalac ide naviše, a koliko...

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić potvrdila je danas da će biti povećana minimalna cena rada, ali...

Foto: MONDO, Petar Stojanović

Premijerka je rekla da u ovom trenutku ne može da kaže koja je cifra o kojoj Vlada razmišlja, ali da će se to brzo saznati, jer pregovori o minimalnoj ceni rada treba da se završe do 15. septembra.

Ima li šanse da minimalac ode na 207 dinara?

"Mogu da kažem sa sigurnošću da će se podići minimalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << cena rada, a razmišljamo o još nekim principima, da li da sa time podižemo i neoporezivi deo za plate ili kako možemo kao vlada da izađemo u susret što više i radnicima i sindikatima, ali i da olakšamo poslodavcima, koji moraju da zapošljavaju i nadam se otvaraju što više radnih mesta", rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u vladi.

Eh, da nam je taj MINIMALAC: Česima najmanje 469€

Ti pregovori, dodala je, teku dobro, ali postoji donekle značajna razlika između onoga što sindikati traže i onoga na šta su poslodavci spremni da pristanu.

Vlada, kao i do sada, pokušava da pronađe sredinu između te dve stvari, zaključila je Brnabić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.