Brnabić: Minimalac će biti povećan

Izvor: N1 televizija, 31.Avg.2017, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Minimalac će biti povećan

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će minimalna cena rada, o kojoj se trenutno pregovara, biti povećana, a razmatra se i povećanje neoporezivog dela plate, kako bi se olakšalo poslodavcima.

"Pregovori o minimalnoj ceni rada teku dobro i treba da se završe do 15. septembra", rekla je Brnabić, ali nije želela da navede o kolikom povećanju se radi.

Ona je rekla da postoje razlike između povećanja minimalne zarade koje traže sindikati i onoga što može >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se ispuni.

Kako je juče rekao predstavnik Saveza samostalnih sindikata Srbije Zoran Mihajlović, reprezentativni sindikati traže povećanje minimale cene rada sa 130 dinara na 154 dinara po satu, a Unija poslodavaca nudi povećanje od oko osam odsto, što je oko 140 dinara, sa čim je saglasna i Vlada Srbije.

Mihajlović je kazao i da je uslov poslodavaca da neoporezivi deo zarade, koji je sada 11.600 dinara, bude povećan za osam odsto, a ako Vlada na to ne pristane oni nude povećanje minimalne zarade od tri odsto.

Minimalnu zaradu od 22.880 dinara u Srbiji prima oko 350.000 radnika, a poslednjih pet godina minimalna zarada po satu je povećana 15 dinara.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.