Milijardu i 613 miliona evra stranih investicija stiglo u Srbiju

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 12:30

"Milijardu i 613 miliona evra stranih investicija stiglo u Srbiju"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je milijardu i 613 miliona evra stranih investicija došlo u Srbiju u prvoj polovini godine.

On je istakao da je to više od 60 odsto ukupnih stranih investicija na celom Zapadnom Balkanu. Od te cifre, najviše ili 67,4 odsto, došlo je iz zemalja Evropske unije, a najviše iz Nemačke, dodao je Vučić

On je rekao da "ekonomski imamo dobre vesti" i da prve fleš procene za treći kvartal "pokazuju da smo na plus 0,1".

"Bićemo u prve dve zemlje u Evropi, ako ne i prvi u Evropi po rastu. Dobro je da grđani vide da ne moramo da budemo najgori", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA NACIONALNIM KONVENTOM: Srbija snaži ekonomsku moć, naša zemlja je vojno neutralna

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Palate Srbije sa početka sastanka sa Nacionalnim konventom o Evropskoj uniji...Teme sastanka o kojima će sa predstavnicima ovog tela razgovarati predsednik Vučić su "Spoljna politika Srbije" i "Perspektive dijaloga Beograda i Prištine". Na sastanku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.