Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom o infrastrukturnim projektima

Izvor: RTS, 07.Nov.2019, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa kineskom kompanijom o infrastrukturnim projektima

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, sastala se sa delegacijom kineske kompanije "Pauer Čajna rejlvej konstrakšen", koju je predvodio Ren Lidži, potpredsednik kompanije, i sa njima razgovarala o infrastrukturnim projektima koje zajednički realizuju sa Ministarstvom.
Mihajlovićeva je rekla da je saradnja sa "Pauer Čajna" sve veća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i vrednost projekata koje zajedno realizujemo i koji su u planu iznosi više od pet milijardi evra.

"Raduje nas što ste deo važnih projekata u Srbiji - izgradnje obilaznice oko Beograda, mosta na Savi i budućeg beogradskog metroa. Drago mi je da smo usaglasili i Memorandum o razumevanju za projektovanje metroa u Beogradu i da uskoro počinje izrada idejnog projekta", rekla je Mihajlovićeva.
Ren Lidži izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i istakao da je "Pauer Čajna" spremna da da svoj doprinos daljem infrastrukturnom razvoju Srbije, posebno kroz projekat izgradnje beogradskog metroa.
"Hvala Vam na podršci koju pružate realizaciji svih projekata koje radimo zajedno. Nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju, počećemo izradu idejnog projekta za metro u Beogradu", rekao je on.
Vlada Srbije i Beograd zajedno na novim infrastrukturnim projektima
Vlada Srbije i Grad Beograd nastaviće zajedno da rade na infrastrukturnim projektima. Kao i u slučaju beogradskog metroa, Vlada Srbije biće investitor na projektu gradnje novog mosta preko Save, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

Zato je Vlada Srbije formirala posebnu Radnu grupu za podršku izgradnje novog mosta preko reke Save u Beogradu, kojom predsedava potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Članovi ove radne grupe su predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članovi stručnih službi Grada Beograda, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Republičke direkcije za imovinu.
Mihajlovićeva je istakla je da je novi most preko Save projekat od velikog značaja ne samo za Grad i da je reč o kompleksnom projektu koji uspešno treba realizovati.
"Očekujem da Reviziona komisija u najskorijem roku pregleda idejni projekat, da se potom finalizuje projektno-tehnička dokumentacija i krene u izgradnju novog mosta i pristupnih saobraćajnica. Stari most preko Save biće sačuvan jer je reč o kulturnom dobru i zato se mora voditi posebno računa o njegovoj demontaži", rekla je Mihajlovićeva.
Na današnoj sednici Radne grupe utvrđen je poslovnik o radu i dogovorena dinamika narednih aktivnosti, uključujući i pregovore o finansiranju projekta. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija i kineska kompanija rade projekte vrijedne pet milijardi evra

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2019

BEOGRAD - Vrijednost infrastrukturnih projekata koje Srbija i kineska kompanija "Pauer Čajna rejlvej konstrakšn" zajedno realizuju i onih koji su u planu iznosi više od pet milijardi evra, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.