Mihajlovićeva sa delegacijom Behtela o Moravskom koridoru

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva sa delegacijom "Behtela" o Moravskom koridoru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je s ambasadorom SAD Kajlom Skotom i delegacijom američke kompanije "Behtel" o projektu izgradnje auto-puta Pojate-Preljina. Dejvid Velč, predsednik "Behtela" zadužen za međunarodna pitanja rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije.
Zorana Mihajlović je rekla da je tzv. Moravski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koridor projekat od velikog značaja za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i Koridor 11 kroz područje u kojem živi skoro 500.000 ljudi i da je interes Vlade da taj auto-put što pre počne da se gradi, navedeno je u saopštenju.
Dejvid Velč, predsednik "Behtela" zadužen za međunarodna pitanja i odnose s vladama, rekao je da je kompanija svesna značaja razvoja infrastrukture za razvoj Srbije i zahvalio potpredsednici Vlade na posvećenosti ovom projektu.
Ambasador SAD Kajl Skot izrazio je podršku daljem napretku projekta i ocenio da bi potencijalno učešće američkog investitora predstavljalo važan korak u unapređenju odnosa između dve zemlje.
Na sastanku je rečeno da su u toku izmene prostornog plana, kao i izmene projektne dokumentacije za jednu od tri deonice auto-puta, zbog zaštite od plavljenja trase u zoni Zapadne Morave.
Auto-put Pojate-Preljina, odnosno Moravski koridor, dužine 110 kilometara, povezaće sve veće gradove i opštine u centralnoj Srbiji - Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.