Mihajlovićeva: CarGo vrši nelegalan prevoz putnika

Izvor: B92, 04.Okt.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlovićeva: CarGo vrši nelegalan prevoz putnika

Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju važi za sve i mora da se poštuje, rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Niko nije protiv modernih tehnologija i aplikacija, ali ako se radi u skladu sa zakonom

Ona je navela da smatra da CarGo vrši nelegalan prevoz putnika i ostvaruje profit uprkos tome što je registrovan kao neprofitno udruženje građana.

Mihajlovićeva je rekla da blokade saobraćaja ne donose nikome >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa dobro i izazivaju gnev građana, ali i istakla da očekuje od nadležnih institucija i njihovih inspekcija da urade svoj deo posla i spreče nelegalan prevoz putnika.

"Ministarstvo saobraćaja pripremilo je zakon koji je usvojila Vlada, potpisala ga Ana Brnabić, izglasali poslanici i na kraju potpisao i predsednik Republike. I sada imate jednu kompaniju koja kaže da neće da poštuje zakon, već obavlja delatnost za koju nije registrovana, nema licence niti licencirane vozače i naplaćuje uslugu koja je mnogo niža od cene koju je propisao grad. To nije tržišna utakmica, već nelojalna konkurencija", izjavila je ona, saopšteno je iz resorsnog ministarstva.

Dodala je i da je Ministarstvo saobraćaja podnelo dve krivične prijave protiv CarGo i da očekuje da i ostale institucije sprovedu mere iz svojih nadležnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.