Mihajlović sa Udruženjem naftnih kompanija o snabdevanju tržišta

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2020, 13:52

Mihajlović sa Udruženjem naftnih kompanija o snabdevanju tržišta

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) razgovarala o sigurnosti snabdevanja, operativim rezervama naftnih derivata i tržištu nafte u Srbiji.

Ona je istakla da je u obostranom interesu saradnja i pronalaženje rešenja koja su prihvatljiva i državi i naftnim kompanijama, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

"Država nema za cilj da ukloni operativne zalihe, u našem interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je da rezerve imamo, ali smo otvoreni da sa vama razgovaramo o uslovima koji su svima prihvatljivi. Mi krećemo u izmenu Zakona o energetici i verujem da ima prostora da neke stvari zajedno revidiramo, uzimajući u obzir i direktive EU", rekla je Mihajlović.

Predstavnici UNKS-a ukazali su da uvođenje obaveze formiranja i čuvanja operativnih rezervi utiče na cenu goriva i tržišnu konkurenciju.

"S obzirom na dragoceno iskustvo koje imamo na tržištu, smatramo da kao udruženje možemo da pružimo veliki doprinos stvaranju poslovnog ambijenta koji će obezbediti sigurno snabdevanje tržišta Srbije pod najpovoljnijim mogućim uslovima za potrošače, energetske subjekte i društvo u celini", rekao je generalni sekretar UNКS-a Tomislav Mićević.

Zamolio je ministarku da razmotri opravdanost obaveznih operativnih rezervi derivata.

Na sastanku je razgovarano i o skladištenju i transportu goriva na internim benzinskim stanicama, o akciznom oporezivanju energenata, kao i o obavezi prometa biogoriva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović sa Udruženjem naftnih kompanija o snabdevanju tržišta

Izvor: Beta Video, 24.Nov.2020

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović danas je sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) razgovarala o sigurnosti snabdevanja, operativim rezervama naftnih derivata i tržištu nafte u Srbiji. (pokrivalice) Beta/MRE

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.