Mihajlović: Žene na selu ogroman potencijal, ohrabriti ih

Izvor: N1 televizija, 15.Okt.2018, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Žene na selu ogroman potencijal, ohrabriti ih

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović ocenila je da su žene na selu ogroman potencijal i da imaju ključnu ulogu u proizvodnji hrane i poljoprivredi i dodala da one ne smeju ostati marginalizovane i neplaćene za posao koji obavljaju.

Ona je, povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, istakla da su žene na selu najugroženiji i najranjiviji deo seoskog stanovništva, te da je neophodno podržati ih i ohrabriti da se udružuju, registruju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << poljoprivredna domaćinstva i zajedničkim snagama istupaju ka tržištu.

"Znamo da je više od polovine njih formalno nezaposleno, da 60 odsto nema pravo na penziju, da su retko vlasnice imovine. Država je kroz IPA fondove obezbedila 300.000 evra za projekte koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje žena, posebno žena na selu", rekla je ona.

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena predstavnici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Delegacije EU u Srbiji i UN Women posetili su udruženje žena "Udahni život" iz Stanišića koje se bavi organskom proizvodnjom povrća i edukacijom žena za preradu, proizvodnju sadnica i povrtarstvo.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.