Izvor: RTS, 30.Jan.2022, 13:20

Mihajlović: Nacrti dokumenata o energetskom razvoju Srbije uskoro na javnoj raspravi

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je da će se nacrti dokumenata o energetskom razvoju Srbije uskoro naći na javnoj raspravi i pozvala sve zainteresovane organizacije civilnog društva i građane da uzmu učešće u procesu njihovog donošenja, jer će, kako je istakla, oni odrediti put srpske energetike u narednim decenijama.
Javna rasprava vodiće se o Integrisanom nacionalnom energetskom i klimatskom planu Srbije za period >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do 2030. godine sa projekcijom do 2050. godine, kao i o Strategiji razvoja energetike Srbije za period do 2040. godine sa projekcijama do 2050. godine, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

"Prethodna i ova godina su ključne za proces energetske tranzicije, u kojima se donose najvažnije odluke za budućnost srpske energetike. U 2021. donet je novi zakonodavni okvir, a započeta je i izrada dva najvažnija strateška dokumenta za energetski sektor", ukazala je Mihajlovićeva.
Ministarka je istakla i da je energetska tranzicija proces koji se tiče svih građana Srbije, jer se i energija i životna sredina tiču svih nas.
"Ministarstvo je, kao nosilac izrade strategija, otvoreno da čuje sva mišljenja, ali niko nema pravo da nameće svoj pogled kao jedini ispravan, da pokušava da potpuno zaustavi promene ili da opstruiše donošenje strateških dokumenata koji su važni za razvoj Srbije, njenu privredu i građane", navela je Zorana Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.