Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Cilj efikasniji sistem i smanjenje sive ekonomije

Cilj donošenja zakona o prevozu putnika i robe u drumskom saobraćaju je da se omogući efikasniji sistem transporta i smanji siva ekonomija zbog koje je država godišnje oštećena za više od 100 miliona evra, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je novinarima u parlamentu rekla da je cilj donošenja ta dva zakona da se omogući lojalna konkurencija između transportnih preduzeća i da se omogući onima koji nelegalno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posluju da uđu u legalne tokove.

"Ovo je važna oblast i cilj je da uvedemo još efikasniji sistem transporta i da omogućimo da se smanji siva ekonomija", rekla je Mihjalović i dodala da je zbog sive ekonomije u toj oblasti država godišnje oštećena za oko 100 miliona evra.

Kako je kazala, zakoni su nužni da bi se uveli standardi i uskladilo domaće zakonodavstvo sa propisima EU, unapredio kvalitet prevoza i povećala bezbednost svih u prevozu.

Mihjalović je dodala da su do sada tu oblast uređivala četiri zakona.

Ona je navela podatak da se od ukupnopg obima transporta prevoza tereta, 80 odsto obavlja u drumskom saobraćaju, a od ukupnog obima prevoza putnika, 74 odsto njih se preveze u drumskom saobraćaju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Formirana Radna grupa za PK Zlatibor

Izvor: Akter, 28.Jul.2015

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je formirana posebna radna grupa koja će ispitati sve činjenice u vezi sa raspolaganjem zemljištem Poljoprivrednog kombinata "Zlatibor"..Ona je novinarima u Skupštini Srbije kazala da u roku od...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.