Mi još nismo dobili ni 5G, a 6G već kuca na vrata

Izvor: Capital.ba, 07.Nov.2019, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mi još nismo dobili ni 5G, a 6G već kuca na vrata

PEKING, Ministarstvo nauke i tehnologije Kine je saopštilo da je osnovalo dve radne grupe za ubrzavanje tehnološkog razvoja odnosno rad na šestoj generaciji mobilne telefonije. Prva grupa će u kineskoj Vladi gurati taj tehnološki projekat a druga sastavljena od 37 naučnika, predstavnika univerziteta i korporacija, biće zadužena za tehničke savete Vladi u donošenju odluka o 6G mreži, prenosi američko izdanje Quartz. Ekonomskevesti Чланак Mi još nismo dobili ni 5G, a 6G već kuca na vrata се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kinezi već počeli da razvijaju 6G mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 09:35

Dok je još neizvesno kada će 5G mreža biti dostupna širom sveta, Peking je već najavio planove za razvoj 6G tehnologije u nadi da će učvrstiti svoju nadmoć u bežičnim vezama u svetu...Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije postavilo je dva tima za razvoj 6G mreže. Prva grupa povezuje nekoliko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.