Mesić najavljuje povratak u politiku

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Apr.2016, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić najavljuje povratak u politiku

ZAGREB - Bivši predsjednik Stjepan Mesić najavljuje povratak u aktivnu politiku.

"Ja sam se čuvao ovih šest godina da se ne bavim aktualnom politikom, ali budući da me tjeraju u aktualnu politiku, to neće biti angažiranje za mjesto gradonačelnika Zagreba, nego pravo angažiranje", izjavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić najavljujući svoj povratak u politiku.

"Ja ću u svakom slučaju sada ući u politiku. Bio sam gradonačelnik, i predsjednik vlade i parlamenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << i dva puta predsjednik države, zadnji predsjednik Jugoslavije, imam puno iskustva. Budući da postoje snage koje mene žele ponovno u politici, imat će me", kazao je u emisiji RTL Direkt Stjepan Mesić.

Bivši predsjednik naveo je i kako je svaki mjesec davao državnim vlastima izvještaj o utrošku financijskih sredstava, prema čemu je država apsolutno bila informirana o njegovim aktivnostima.

Njegovom intervencijom ugovorena je izgradnja brodova vrijednih 100-tinjak milijuna eura, a pregovara i o povratku sirijskih naftnih polja INA-i. Kritizirao je politiku vlade Zorana Millanovića prema Siriji i njeno klađenje na oporbu.

"Ja mislim da je i inače jedna kriva politika koju slijedi Hrvatska, kad su u pitanju angažiranje određenih zemalja u drugim zemljama. Dakle, rušenje jednog i nametanje drugog režima".

Za politiku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović kaže da samo "nastavlja politiku koju je Hrvatska dosad i vodila".

"No, koji je sad problem - primjer Afganistana. Tamo je naoružana al-Qaida da se istjeraju Rusi. Kad su otišli Rusi, ostala je al-Qaida. Tako kažu da je i nastala mafija. Kad su Francuzi okupirali Siciliju, formirana je organizacija protiv Francuza - mafija. Francuzi su otišli, mafija je ostala. Sad je najveći problem Islamska država jer al-Qaida ruši jedan režim i uvodi šijitski sustav. Uvodi direktno angažiranje Kurana", navodi Mesić.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Mesić se vraća: Ako me žele ponovno u politici, imat će me

Izvor: Cafe.ba, 22.Apr.2016

Ja sam se čuvao ovih šest godina da se ne bavim aktuelnom politikom, ali budući da me tjeraju u aktuelnu politiku, to neće biti angažovanje za mjesto gradonačelnika Zagreba, nego pravo angažovanje, izjavio je bivši predsjednik Stjepan Mesić najavljujući svoj povratak u politiku.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.