Merkel: Njemačke kompanije trebaju zaposliti više izbjeglica

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Avg.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Njemačke kompanije trebaju zaposliti više izbjeglica

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je direktore najvećih kompanija u Njemačkoj na sastanak sljedećeg mjeseca kako bi ove firme zaposlile više izbjeglica, javio je danas list "Bild".

Vlada želi da što je više moguće migranata bude na tržištu rada kako bi se smanjila njihova zavisnost od države i nadoknadili nedostaci u radnoj snazi.

Merkel će zatražiti od njemačkih kompanija da izbjeglicama ponude više stručne prakse i poslova, dodaje "Bild".  >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Velike kompanije su dobile kritike jer su učinile malo u integraciji izbjeglica na tržištu rada.

Kompanije tvrde da većina pridošlica ne zna njemački jezik i nema odgovarajuće obrazovanje. Više od milijun migranata stiglo je u Njemačku prošle godine, većinom iz Sirije, Afganistana i Iraka.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.