Menstruacija nije luksuz! Država reagovala - smanjen porez na ULOŠKE I TAMPONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Nov.2019, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Menstruacija nije luksuz!" Država reagovala - smanjen porez na ULOŠKE I TAMPONE

Više od 80.000 građana potpisalo peticiju

Nemački Bundestag doneo je odluku o sniženju poreza na dodanu vrednost na ženske higijenske potrepštine poput tampona i uložaka nakon što je peticija za smanjenje oporezivanja ovih proizvoda sakupila više od 81.000 potpisa.

- Nakon sakupljenih 81.000 potpisa, detaljne rasprave u Bundestagu i svesrdne podrške ministra finansija sada je i službeno: od 2020. će se tamponi, ulošci i ostali proizvodi ženske higijene tretirati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kao proizvodi za osnovne potrebe i oporezivati sa sedam umesto 19 odsto - saopštili su časopis za mlade "Neon" i berlinska kompanija "Einhorn" koji su pokrenuli peticiju za smanjenje PDV-a na spomenute proizvode.

Ovu peticiju su podržala mnoga poznata imena nemačke javnosti, a prema saopštenju Neona, ne radi se samo o finansijskom pitanju nego i o pravednosti među polovima.

- Ponosni na to što smo zajednički postigli. Menstruacija nije luksuz i zato se ovi proizvodi ne smeju oporezivati po višoj stopi PDV-a - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.