Mekdonalds zatvorio kancelarije u SAD: Šta se dešava?

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 12:25

Mekdonalds zatvorio kancelarije u SAD: Šta se dešava?

Kompanija "Mekdonalds" privremeno zatvara svoje kancelarije u SAD ove sedmice.

Kako je objavio Volstrit žurnal, kompanija se sprema da obavesti zaposlene o otpuštanjima kao deo šireg restrukturiranja kompanije.

U internoj imejl poruci, koja je upućena zaposlenima u SAD i pojedinom međunarodnom osoblju prošle sedmice, "Mekdonalds" je zamolio zaposlene da rade od kuće od danas do srede.

Nejasno je koliko će zaposlenih biti otpušteno, objavio je list.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U poruci kompanije čije je sedište u Čikagu navodi se da će tokom sedmice od 3. aprila biti saopštene "ključne odluke koje se odnose na uloge" i broj osoblja korporacije.

"Mekdonalds" je takođe zatražio od zaposlenih da otkažu sve sastanke sa prodavcima i drugim spoljnim saradnicima.

"Mekdonalds" nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Kompanija je saopštila u januaru da će revidirati nivo korporativnog osoblja kao deo poslovne strategije, što bi moglo dovesti do otpuštanja u nekim oblastima i ekspanzija u drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.